DET ER SJOVT SELV AT BESTEMME

SELVBESTEMMELSE
FRIHED
TID MED VENNER

Det er vigtigt for alle – og ikke mindst for børn på 8 år. For Liva har det dog indtil nu været svært, da hun har været afhængig af voksne til at løfte hende fra sted til sted, ligge på en madras eller eventuelt sidde i en klapvogn.

Liva outside smiling 1

DEN FØRSTE TUR PÅ EGEN HÅND MED TA IQ WHEELCHAIR

Det gjorde os derfor ekstra glade, da vi kunne følge hende på den første tur på gaden i den speciallavede TA iQ MWD. Nu kan hun være med, hvor tingene sker – og lige der hvor hun selv gerne vil være. Hun kan selv køre stolen, og den har sågar 30 cm sædeløft, som gør at hun kan være i øjenhøjde med sine venner.

Da Liva ikke kan sidde i en opret position og har sit hoved fastlåst i en 90° stilling, er der blevet lavet et sædestøb, som passer præcist til hende. Det er monteret på vores TA IQ med midthjulsstyring, som er let at køre og har en lav venderadius, som gør den let at køre for hende – både ude og inde.

For at kunne have bipap og andet udstyr med på tur, er der desuden lavet en opbevaringskurv med let adgang til disse fornødenheder. Det gør det let for hjælper og familie. De kan desuden også manøvrere stolen med joysticket på skubbebøjlen, hvis det skulle være nødvendigt.

 liva 1

Opbevaringskurven kan også bruges til at køre tur med hendes mindre søskende, og det giver en anden måde at lege med dem på for Liva. Sædeløftet og muligheden for at kunne sænke sædet, gør det sjovt at danse limbo med vennerne

— Livas mor

 

 

TA IQ mdw SPECIAL ADAPTATION 1

FRIHED TIL SELV AT BESTEMME

Liva startede forsigtigt ud med at køre stolen med en max-hastighed på 1,5 km i timen, indtil hun lige fik erfaring med stolen. Det var dog hurtigt lært, så nu drøner hun afsted med op til 4 km/t.

Mor fortæller, at hun nu i kærligt drilleri kan stikke af fra sine forældre, hvilket er ethvert barns drøm - og vidunderligt for forældrene at opleve den livslyst. Én ting er helt sikker: hun er enormt glad for stolen og den frihed, hun har fået med den! Og hun træner gladeligt med den så meget som muligt.

 

Kære Liva, vi ønsker dig den allerbedste sommer med masser af eventyr og oplevelser.

 

Liva inside front view

 

TA iQ MWD

ØNSKER DU AT VIDE MERE OM DENNE LØSNING?

Vi fortæller gerne mere om løsningen eller hjælper dig med at skræddersy en løsning, som passer til din borgers behov. Du er velkommen til at kontakte Jacob Højsgård, som har designet stolen til Liva.

Du kan kontakte os her